Hållbar gestaltning & flexibelt boende Ängsnyckeln i Uppsala

Fastigheten är belägen i den tredje etappen av fem i exploateringsområde Östra Sala Backe. Bostäderna kommer att ligga ett stenkast från Gränbystaden längs Fyrislundsgatan, och med närhet till vackra Vaksala.

 

Settler utvecklar detta kvarter i nära samarbete med bland annat Liljevall Arkitekter. Arbetet tar sin utgångspunkt med ett högt hållbarhetstänk i kombination med vacker gestaltning.

 

Utformningen av kvarteret går i linje med planen och det tillhörande gestaltingsprogrammet. Kvarteret har två  tydliga karaktärer; den urbana och mer storskaliga mot  Fyrislundsgatan samt den mer småskaliga och intimare  mot Johannesbäcksgatan. Tillsammans bildar de en lugn  men varierad helhet.

 

Mot Fyrislund sitter fönster och balkonger i raka linjer och  varje trapphus har sin egen karaktär med fasader i trä i  olika kulörer och återbrukat tegel. Balkongräcken ska utformas i ett modernt uttryck med kopplingar till  området.

 

Vi strävar efter att skapa säkra och attraktiva boendemiljöer. Vårt samarbete med Uppsala kommun har varit mycket positivt när det kommer till den planerade byggprocessen, inklusive ett spännande pilotprojekt som involverar återbruk. Detta projekt är särskilt attraktivt på grund av dess läge i detta eftertraktade område.”

 

Robert Vangstad VD, Settler Properties

Om oss

Vi är ett fastighetsutvecklingsbolag, med fokus på bostadsutveckling – från markanvisning, förvärv, design och planering till försäljning, produktion och inflyttning

Kontakt

Settler Properties AB
Fridhemsgatan 51
112 46 Stockholm

info@settlerproperties.se

 

©2024