december 9, 2022

Settler delägare i projekt i Norrköping

Settler är delägare i utvecklingen av ett projekt i Norrköping. Detta omfattar 60 stycken senior-/trygghetsboende i naturnära miljö.

 

Settler har förvärvat en andel i ett JV för att utveckla ett projekt i Norrköping. Fastigheten ligger mycket naturskönt med höga naturvärden och strategiskt nära spårbunden trafik till Stockholm. Ambitionen är att utveckla ett vårdboende med cirka 60 lägenheter samt vidare undersöka behovet av en förskola och bostäder.

 

Projektets vision är att kunna erbjuda Krokeksbor möjligheten att bo kvar i bygden samt att bygga en förskola för det växande områdets barnfamiljer. Ambitionen för projektet är att utveckla ett vårdboende som utrustas för att möte Norrköpings kommuns krav och förväntningar. Utvecklingen kommer att ske i nära samarbete med kommunen där målsättningen är att kommunen ansvarar för omsorgen. Inget är klart med kommunen ännu.

 

”Det känns väldigt roligt att få utveckla detta projekt tillsammans med lokala aktörer i Norrköping. Det är alltid viktigt att ha öronen mot marken och en stark lokal förankring om man ska bygga olika former av vårdboenden så att det sker utifrån verkliga behov och kommunens krav. Läget gör att det är både nära till tågstationen och med naturen inpå knuten, det är kvaliteter som är värdefulla för dessa verksamheter” säger Settlers VD Robert Vangstad.

 

5 700 inflyttningar har skett till kommunen under januari – oktober i år vilket är den högsta nivån sedan 2017 och det är framför allt inrikes inflyttning som ökar.

 

För ytterligare information:

Robert Vangstad, VD Settler Properties AB

0725-31 33 00

robert.vangstad@settlerproperties.se

Kategorier

Om oss

Vi är ett fastighetsutvecklingsbolag, med fokus på bostadsutveckling – från markanvisning, förvärv, design och planering till försäljning, produktion och inflyttning

Kontakt

Settler Properties AB
Fridhemsgatan 51
112 46 Stockholm

info@settlerproperties.se

 

©2024